Drömtårta

Drömtårta har ni säkert ätit någon gång. Den här bakade jag ofta när en speciell person efterfrågade den. Hon ville gärna att jag skulle göra den så hon skulle kunna spara och äta när jag inte var där och kunde göra den. Här är min alldeles egna variant och jag tycker den blir saftig och fin.

Recept Drömtårta

4 ägg

200 g socker (ca 2.25 dl)

2.5 msk kakao

2 msk potatismjöl

2 msk vetemjöl

1.5 tsk bakpulver

Fyllning

150 g smör

2.5 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 äggula

Dra på ugnen 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna i äggvispet. Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper eller direkt i en silikonbakmatta med kant. Grädda ca 9 minuter.

Lägg ett bakplåtspapper på en bänk. Strö socker på bakplåtspappret. Vänd upp den färdiga botten på bakplåtspappret. Låt svalna och ta bort silikonbakmattan eller bakplåtspappret som är överst. Vispa ihop fyllningen, lättast är det om smöret är lite mjukt.

Spritsa gärna ut fyllningen på botten för att på ett enkelt sätt sprida ut den, bred sedan försiktigt ut ett jämnt lager på botten. Rulla sedan ihop, hjälp till med bakplåtspappret under så undviker du att kakan spricker.

Gillar

Kommentarer