Dillknäcke med flingsalt

Dags för dagens andra knäckebröds recept. Den här gången blir det ett knäckebröd med smak av dill och flingsalt. Blir ca 1 plåt av receptet. Degen ska jäsa över natten så börja på kvällen.

Recept Dillknäcke med flingsalt

5 g jäst

1,25 dl vatten

1 tsk flytande honung

1 dl vetemjöl

2 dl fint rågmjöl

0,5 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt

0,25-0,5 dl finhackad färsk dill (välj efter smak, jag älskar dill så jag tog mycket)

flingsalt till garnering


Lös jästen i kallt vatten och den flytande honungen. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och dillen.

Arbeta samman med sked eller degkrokar till en deg.

Plasta in degen och låt jäsa över natten i kylen. Inte fullt så tajt som på bilden.

Morgonen efter tag fram degen och kavla med lite mjöl ut degen på ett bakplåtspapper så tunt som möjligt. Dra på ugnen 225 grader.

Pensla med vatten eller fukta handen och klappa över hela degen och strö sedan flingsalt över. Skär i bitar och grädda.

Grädda 225 grader i 10 minuter. Då ser de ut så här.

Sänk sedan till 150 grader och grädda tills de torkat helt ca 10-20 minuter. Håll koll så det inte bränns. Det är så olika tid beroende på hur tunt du kavlar och ugnen. När de är klara ser det ut så här.

​Hugg in, varför inte slänga på lite tonfiskröra eller lax och pepparotsost. Super gott!

Gillar

Kommentarer