Citronfromage

Innehåller affiliate-länkar

Citronfromage, en superhärlig och uppfriskande dessert. Smidig som kan färdigställas i förväg. Som ni ser så har jag hällt upp det i en stor skål från Lasse Åberg, men tänker ni är det inte lite finare och hälla upp i portionsskålar och servera i dom. Ja precis, säger jag då, precis vad jag gjort. George, min fästman har inga problem med att äta hela skålen, så man kan säga att det är en portionsform a la George. Skulle vi vara en helt vanlig familj så skulle det räcka till 4 portioner.

Recept Citronfromage

3 ägg

2 dl socker

3 tsk gelatinpulver + 3 msk kallt vatten

3 dl grädde

zest och saft från 1 citron

Knäck äggulor i en skål och äggvitor i en skål. Häll grädde i en tredje skål. Ha socker i äggulorna och en gnutta i grädden. Vispa alla tre skålarna, börja med äggvitorna, sedan grädden och sist äggulorna.

Riv i citronzest och pressa i citronsaft i äggulorna.

Blanda gelatinpulver och vatten i en liten rostfri skål. Låt svälla några minuter. Starta ett vattenbad och smält gelatinet.

Blanda sedan gelatinet i äggulorna, och sedan äggulorna i grädden. Vänd i förhand och vänd sist i äggvitorna. Häll upp i portionsformar eller en större skål. Låt stelna i kylen några timmar.

Här är ett förslag på servering och har garnerat med lite riven citronzest.

Gillar

Kommentarer

moamariaandersson
moamariaandersson,