Chokladmuffins

Som vanligt, kärt barn har många namn, dessa finner ni ofta kanske på caféer, de stora saftiga Chokladmuffinsen. En del kallar de för Amerikanska Chokladmuffins, kanske på grund av storleken? eller något annat. Nu finns ju dessa även i Sverige så de fick bara heta Chokladmuffins, men de är av den större varianten. Vill man kan man givetvis göra fler mindre , men tänk då på att korta ner gräddningstiden. Fördelningen mellan mörk och ljus choklad kan varieras efter eget tycke.

Recept Chokladmuffins

150 g ljus choklad

50 g mörk choklad

3 ägg

2.5 dl socker

1 dl kakao

4.5 dl vetemjöl

1 msk bakpulver

1 msk vaniljsocker

1 krm salt

1.5 dl rapsolja

3 dl mjölk

Dra på ugnen 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Hacka eventuellt chokladen om du inte köpt knappar.

Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna varvat med olja och mjölk, avsluta med den mörka chokladen och ca hälften av den ljusa. Ställ stora muffinsformar i en muffinsplåt.

Häll upp ca 3/4 delar i muffinsformarna och strö över resten av den ljusa chokladen.

Grädda ca 17 minuter.

Gillar

Kommentarer

Cecilia,
Ser jättegoda ut.
cavegirl.se