Chokladmousse

Chokladmousse är den perfekta efterrätten på en måltid när du behöver fixa den i förväg och bara vill kunna ta fram. Smaken kan varieras mellan olika typer av choklad, mörk, ljus, vit. Det här blir 4 cocktailglas.

Recept Chokladmousse

3 ägg

3 dl vispgrädde

150 g choklad

en gnutta socker

Ta fram glas och tre stycken bunkar samt ett vattenbad. Häll chokladen i vattenbadet och smält den. Jag tog 100 g mörkchoklad och 50 g ljuschoklad.

Dela äggen, gulorna i en bunke och vitorna i en bunke och grädden i den största bunken, tillsammans med en gnutta socker. (Jag fick hjärnsläpp och glömde ha grädden i den största bunken.)

Vispa först äggvitorna, sedan grädden och sist äggulorna, på så sätt behöver du inte diska visparna emellan.

Sedan hälls den smälta chokladen i äggulorna under vispning, sedan fort i grädden och blanda runt. Sist ska äggvitorna i och de ska blandas i för hand, med en slickepott med stora rörelser, så luften bevaras i moussen. Den ska bli jämn. På bilden ser min inte ut att vara det. Den häll sedan i glasen och sedan i kylen, några timmar för att stelna. Kan även göras dagen innan. Garnera före servering med till exempel chokladdekorationer som vi lärde oss om igår.

Gillar

Kommentarer