Chokladfondant

Chokladfondant är ju en små cool efterrätt, det ser lite häftigt ut tycker jag. Den går att variera på många sätt med olika sorters socker och olika gräddningstid beroende på storlek och önskan på konsistens. Jag har valt att göra med vanligt socker den här gången, då det inte fanns något roligare hemma och sen fick det bli lite grädde och ananaskross till. Enkelt och gott. Det blir 3 mindre eller 2.5 större. Jag kan säga så här i efterhand att jag kommer bara göra halva formar framöver, för det är supermättande.

Recept Chokladfondant

100 g smör

100 g choklad ca 70%

0,5 dl kakao

0,5-0,75 dl vetemjöl

0,25 tsk salt

0,25 tsk bakpulver

2 ägg

1 dl socker

Dra på ugnen 225 grader. Smält smöret i en kastrull, bryt i bitar av fin choklad när du tagit bort den från plattan, låt svalna.

Smörj formar av porslin, gärna med fingret så att det blir smör över allt, mjöla lätt. Blanda mjöl, kakao, salt och bakpulver i en skål.

Vispa ägg och socker. Ha sedan i chokladen i äggvispet och rör om. Vänd sist i de torra ingredienserna.

Häll upp i formarna och grädda. En halv form blev bäst efter 8 minuter och en hel 10 minuter, men det är olika i olika ugnar så provgrädda gärna en först.

Gillar

Kommentarer