Chokladbollar

Chokladbollar är ju ett givet ämne en chokladvecka. Det är mångas favoritbakverk, trots att det inte är särskilt avancerat. På kafé om det inte finns något annat som ser speciellt gott ut så chansar i alla fall jag på att de har goda chokladbollar. Jag har länge experimenterat för att efterlikna mitt favoritkafés chokladbollar, och den här gången blev de ganska nära i alla fall. Vet inte vad de gör för magic med sina, hur som helst här är dom.

Recept Chokladbollar

100 g smör

1 dl socker

4 dl rostade havregryn

2 tsk oboy

1,5 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

2 msk kallt starkt kaffe

Garnering:

rostad kokos

Vispa smör och socker med degkrokar.

Rosta havregrynen i en stekpanna, rör hela tiden och låt de inte brännas.

Mixa sedan havregrynen i en mixer i några sekunder. Låt svalna helt.

Ha i havregrynen och de andra ingredienserna och vispa ihop till en smet. Ställ i kylen i väntan på rullning.

Rosta kokos i stekpannan på samma sätt som havregrynen. Låt svalna.

Rulla chokladbollar i valfri storlek och rulla i kokosen.

Förvara i kylen och låt de stå där en stund innan servering.

Gillar

Kommentarer

Zanny
Zanny,
Hemmagjorda chokladbollar är så mycket godare än i butik. Fast jag själv gillar med socker på och inte kokos! 😊
nouw.com/zanny