Choklad och Hasselnötscookies

Supersmarriga Choklad och Hasselnötscookies! Choklad och hasselnötter är ju två smaker som förekommer kring jul, men som lika gärna gör sig bra året runt. Så därför mjukstartar vi lite med dessa jättecookies inför advent och jul. Det blir 12 stycken stora cookies, men går givetvis att göra flera mindre.

Recept Choklad och Hasselnötscookies

150 g smör

1,5 dl farinströ

2 tsk vaniljsocker

1,5 dl socker

1 ägg

ca 3,5 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1,5 tsk bikarbonat

lite salt

200 g Marabou Choklad Schweizernöt

Dra på ugnen 180 grader. Vispa smör, farinströ, vaniljsocker och socker poröst. Tillsätt sedan ägget. Blanda alla torra ingredienser och ha sedan i de i smeten och vispa samman snabbt, överarbeta ej.

Hacka chokladen grovt, dela varje ruta ca 3 gånger. Blanda i chokladen i smeten. Ställ kallt en liten stund. Forma sedan kakor och lägg dem glest. Använd två plåtar med bakplåtspapper.

Grädda ca 15 minuter. När kakorna är klara ska de vara lite sega i mitten. Hugg in på dessa mumsiga jättecookies! Precis som på café fast hemma. Har du någon annan varit bland Marabous sortiment så går det ju ypperligt att välja en annan choklad. Bara fantasin sätter gränser.

Gillar

Kommentarer

emmashud
emmashud,
Åh mummss 😊
nouw.com/emmashud
idasbakhörna
idasbakhörna,
Måste provas! 😊
nouw.com/idasbakhörna
LivLisas
LivLisas,
idasbakhörna
idasbakhörna,