Choklad nyttigt

Choklad är nyttigt, på riktigt eller en myt? Jag tänkte försöka reda ut om choklad är nyttigt eller onyttigt. Som jag tidigare berättat så innehåller ju vit och ljus choklad en del socker. Så i det avseendet är ju inte dessa särskilt nyttiga. Choklad innehåller även ett ämne som liknar koffein som heter teobromin, men som inte är lika beroendeframkallande. Det kanske många känner igen att det gärna slinker ner en bit till och en till. 

Däremot så innehåller mörk choklad antioxidanter och innehåller magnesium som kroppen behöver. En del menar att mörk choklad i små mängder några gånger i veckan minskar risk för hjärtsjukdomar, just för att det innehåller antioxidanter. Om det stämmer lämnar jag osagt. 

Men allt annat som choklad anses orsaka då? Som karies eller akne? 

Karies bildas inte direkt av choklad utan av all mat som bryts ner av bakterier i munnen och producerar syra som angriper tänderna, Alltså inte specifikt choklad som orsakar karies. 

Akne då, kan choklad utveckla akne? Nej egentligen inte, choklad spelar egentligen ingen roll. Det handlar om bakterienivån i huden och hur fet hyn är inte om man ätit choklad eller ej. Jag tror däremot att man får mer finnar genom att pilla sig i ansiktet precis som om man pillar i håret så blir det fett snabbare. Det inbillar i alla fall jag mig. Vi har ofta lite fett på fingrarna även om vi är nytvättade. 

Choklad innehåller en del kalorier, men jag tror på att inte avstå från något utan anpassa mängden och vill man äta choklad ofta, då välja en mörkare choklad framför en vit eller ljus. 

Men glöm inte vi lever en gång och vi behöver unna oss också. Choklad är inte ensam nämnare till hälsoproblem, så allt i måttliga mängder fungerar bra enligt mig. 

Sen finns det väl för kvinnors del, ett par dagar i månaden som det är tillåtet att äta choklad obegränsat. Vet inte om det bara är inbillning, men jag tycker inte att några piller i världen hjälper mot mensvärk, men choklad dämpar värken. Dock tar jag bara några bitar och lämnar resten. Innan jag hade fästman så kastades chokladen lagom till nästa gång det var dags för mens då jag nästa gång inte var ett dugg sugen på just den chokladen utan någon helt annan. Ett under ibland att det finns män som står ut med alla ens galenskaper. 

Gillar

Kommentarer