Cheesecake

Klassiskt kan ibland vara det som passar allra bäst. Denna Cheesecake är så himla god tycker jag. Perfekt avvägd och krämig och god. Passar bra både som efterrätt eller som lyxfika. Vem vill inte bli bjuden på lyxfika liksom? Vill man kan man göra någon topping till, men jag äter helst min Cheesecake som den är. Hur äter ni er Cheesecake?


Recept Cheesecake

Botten

12 Digestivekex (170 g)

0.5 tsk salt

0.5 dl socker

100 g smör

Fyllning

900 g phiadelphiaost

3 dl socker

1 vaniljstång

citronzest från 0.5 citron

0.5 dl vetemjöl

3 ägg

2 dl creme fraiche

Dra på ugnen 180 grader. Bryt ner Digestivekexen i en matberedare, mixa tills det blivit smulor. Blanda i socker och salt, mixa tills det blandat sig. Häll i en skål. Smält smör och häll över och blanda runt.

Tryck ut i en springform, 22 cm i diameter, jag tar hjälp av fingrar och med en sked. täck hela botten och ca 5 cm upp på kanten. Täck botten med ugnsfolie och häll i gula ärtor grädda i 8 minuter, tag bort ärtorna och grädda 4 minuter till. Dra ner ugnsvärmen till 150 grader.

Vispa phiadelphia och socker krämigt. Dela vaniljstången, riv citronzest och tillsätt det. Därefter vetemjöl. Blanda runt. Vispa i ett ägg i taget. Avsluta med att snabbt vända i creme fraiche. Se till så blandningen är slät. Häll upp i formen.

Grädda 60 minuter på 150 grader.

Klart! Låt svalna helt, och stå gärna några timmar i kylen så blir det lättare att skära fina bitar.

Gillar

Kommentarer