Brända Mandlar med Kardemumma

Kanske knappt bakning, men troligen det snabbaste julgodiset av alla. Hör julen och kanske framförallt julmarknaden till. Doften av varmt socker och mandel. Jag hittade receptet på Brända mandlar i en gammal kokbok och tänkte, lite mer smak kan vi väl tillsätta, så det fick bli kardemumma, men det finns ju många smaker som passar med mandel. Kanel till exempel. Prova dig fram, låt receptet leva och inget är definitivt.

​Recept Brända Mandlar med Kardemumma

1 dricksglas mandel
1 dricksglas florsocker
1 tsk kardemumma

Separering

0.5 dricksglas florsocker


Mät upp ingredienserna. Dricksglaset jag använder rymmer ca 2 dl.

Ta fram en stekpanna och häll i alla ingredienser. Rör hela tiden och dra på plattan.

Ta från plattan när sockret smällt och mandeln börjar popa. Låt vila någon minut och ha sedan i florsockret för att separera mandel. Rör om och häll upp allt på ett bakplåtspapper och separera mandeln.

Klart! Super enkelt och gott!

Gillar

Kommentarer