Bakboxen innehåll

Vad är Bakboxen?

En box med inspiration, recept, produkter och råvaror för att baka, som kommer en gång i månaden som du kan prenumerera på. Och jag har fått möjligheten att prova på det.


Spoiler alert! Nu tänkte jag avslöja vad som kom i min box och dela med mig av mina tankar om det som var i. En recension skulle man kunna säga. För det första var mina förväntningar skyhöga på boxen och innan fick jag veta att det var tårttema, vilket jag tyckte skulle bli kul.

Det jag funderade mycket på innan var om den skulle vara värd sitt pris, då jag blev förvånad över det ändå ganska höga priset för boxen. Den kostar 380 kronor i månaden om man har ett löpande abonnemang som man kan säga upp närsomhelst och får lite rabatt om man köper flera månader i taget. Som lägst 350 kronor för ett halvår.

Sedan tänkte jag också mycket på vilken nivå boxen är på, alltså för vem är den tänkt? Den som absolut inte kan baka men, vill försöka? Den som bakar då och då? Den vana bagaren? Eller för proffset? Jag tog därför lite hjälp av min fästman i bedömningen, som hör till den första kategorin, då han inte använde sitt kök alls innan vi träffades, mer än att ställa saker i kylen. Själv anser jag mig vara hyfsat van bagare.

Det här var i alla fall innehållet i boxen.

Utöver dessa saker så behövdes ett gäng basråvaror för att kunna baka tårtan. Det kan jag väl tycka är helt okej. Instruktionerna var enkla att förstå sig på, även om det några gånger blev lite oklart och vi fick läsa om.

För min del hade den här grytvanten varit skit samma om den varit med eller inte. Däremot om man aldrig bakat tidigare så kan väl en sån här vara bra då det blir svårt att ta ut plåten utan något och ta med, om man inte känner för en tripp till sjukhusets brännskadeavdelning.

Spritspåsen och tyllarna tyckte jag var betydligt roligare. Det var någon som jag inte har sen förut och jag har provat spritspåsen och tyckte den var bra. Även om jag tycker det kan vara skönt med engångspåsar, då det ibland känns lite som att återanvända ett smutsigt papper typ och försöka torka av bänken en gång till. Smidigt med en liten rens till också. Hur de får det till ett spritsset med 10 delar vet jag inte, då jag bara kan räkna till 9 delar, men det är ju skit samma. Tyckte ändå den var kul. Toppen!

Sen kom det en Cake smoother, som jag inte alls förstod mig på, jag kanske gjorde helt fel eller något, men jag upplevde att suger pasten bara fastnade på den och följde med. Så om någon vill visa mig så får ni gärna?

Vaxduken förstod jag inte vad den skulle vara till först, men jag tyckte den fyllde en väldigt bra funktion när jag väl läst igenom alla beskrivningar. Den användes för att kavla ut suger pasten på. Skit smidigt när man ska lyfta på locket och det fastnade inte heller på den. Toppen grej!

Suger paste är något som jag själv undvikit då jag åt en tårta med det på en gång som jag djupt ångrar för tyckte inte alls att det var något gott. Visst det var en fin tårta, men fy inget gott... Tills jag provade lite av den här, det var ju inte alls så himla dumt! När jag tänker efter var det nog ett väldigt tjockt lager på den tårtan och inte av någon vidare kvalité kanske så jag kommer tack vare boxen att ge Suger paste en ny chans i mitt kök. Toppen!

Sedan kom det mörk och ljus choklad, hade kanske varit roligt och veta vad det är för choklad, men den funkade bra att använda och var god så det räcker att säga det tycker jag. Bra!

Potatismjöl och florsocker, bra och färdiguppmätt, toppen!

Vaniljstången var bra och fin. Godiset vet jag inte vad det var tänkt till, garnering kanske?Men, i så fall var det lite få bitar för att det skulle bli något bra mönster eller så tycker jag. Hemma hos oss tillföll påsen godismonstret, aka fästmannen.

Det var nog allt, den innehöll även lite information om olika saker och en rabatt hos Bagaren och Kocken. Samt instruktioner för de olika delarna till tårtan och hur man sätter samman, och förslag på hur man kan garnera eller smaksätta fyllningen.

Jag tycker att boxen var bra och rolig, men den stora utmaningen som jag väntade på kom aldrig. Min fästman tyckte den var roligt, men han sa att han inte hade klarat det utan min hjälp. Jag skulle därför vilja rekommendera boxen till någon som bakar då och då som vill prova på något nytt. Jag skulle ändå kunna tänka mig att köpa den igen, då den kanske överraskar mig mer en annan gång. Det blev en kul familjegrej att göra den tillsammans, för alla kunde vara med och hjälpa till på något sätt. Och jag tror ju på Bakboxens motto att "alla kan baka".

Sen till frågan som många ställt till mig, är den värd sitt pris?

Ja och nej skulle jag säga. Ja, för att om du läser innehållslistan så är värdet av produkterna mer än vad boxen kostar. Nej, för att den stora utmaningen som jag sökte inte fanns med i paketet. Jag tror att de har skapat ett vinnande koncept, men lagt ribban lite för högt, rent prismässigt. Jag tror inte att majoriteten av svenska befolkningen vill lägga nästan 400 kronor i månaden på ett bakverk, som man dessutom ska göra själv och ha diverse råvaror till hemma. Människan är lat, punkt. Jag som älskar att baka lägger nog ner betydligt mer än 400 kronor i månaden på bakning, så för mig skulle det vara perfekt att få hem en sån här regelbundet. Om bara Bakboxen ger mig lite mer utmaning, så lovar jag att prenumerera. 

Senare idag får ni se hur vår tårta blev. 

Gillar

Kommentarer