Baka mer!

Baka är något jag tyckt varit roligt sedan jag var en liten tjej. Det är så roligt att skapa och se hur glada andra blir när de blir bjudna på bakverken. Jag var med min farmor och bakade och lärde mig otroligt mycket. Hon jobbade under sin livstid både med mat och bakning och var väldigt uppskattad av alla som åt av hennes mat och bakverk. Hon är nog min allra största inspirationskälla och anledning till att jag vill satsa på bakning. Hon var väldigt hemlig med sina recept och även om jag fick recept på något som hon brukar göra, så smakade det aldrig likadant när jag själv försökte göra samma sak. Vet inte vad för ess den kvinnan hade i rockärmen. Hon gick bort för några år sen, men hoppas hon ser när jag försöker mig på hennes recept.

2015 finns det otroligt många olika dieter och hälsosamma livsstilar. Sjukt bra, men till en viss gräns. Samtidigt lever vi bara en gång och varför inte unna oss lite utav det goda istället för att tugga bark och möjligen leva några år extra och sitta och dregla på något ålderdomshem, om de nu finns kvar när en annan blir gammal. Till höger ovan ser vi ett LCHF bröd, ett ostbröd, som jag bakade ofta för några år sedan. Det smakar inte alls som ett riktigt bröd och innehåller lika mycket kalorier som ett vanligt bröd. Bara för att det är ett trendigt bröd som ingår i en typ av diet så är det inte säkert att det är mer hälsosamt.  Jag tycker det är självklart nu mera att välja att äta lite mindre, men av de goda bakverken som innehåller riktigt mjöl, socker och smör osv.

Med detta vill jag säga att vi behöver BAKA MER! Inte avstå från något, men ta lite mindre. När jag bakar själv så vet jag ju även exakt vad det innehåller och inga konstiga tillsatser, vilket jag tycker är toppen och värdesätter. 

Gott VS Diet

Inte svårt att veta vilket som vinner där. 

I morgon kommer det lite om maränger, hoppas ni kommer gilla det. 

Gillar

Kommentarer