Årets tvåa

Snöbollar

Små gulliga Snöbollar. Tänk att ni har varit inne och kikat så mycket på detta lilla söta bakverk, eller godis som det är. Har en teori varför just det här godiset varit det näst mest besökta bakverket under året. Det mest besökta kan ni läsa om nedan, Snörullen. Två recept som heter med snö, är det så att ni läsare har längtat så fruktansvärt mycket efter snö så ni har fått ta fram snön inne istället på faten, för att den lyser med sin frånvaro ute?

Hur som helst så kommer detta recept från en väldigt gammal kokbok som jag fått låna. Det var ett väldigt vagt skrivet recept och detta blev min tolkning. Det fanns inga exakta mått på någonting. Inget gradantal och annat som vi nuförtiden tar förgivet att det ska finnas i receptet. Det står till exempel, gräddas i het ugn eller på låg värme. Eller att det ska tillsättas en viss mängd för att uppnå en beskriven konsistens. Inte bara sättet vi lagar eller bakar på förändras med tiden. Även sorter och sättet vi skriver recept på. Kanske var den äldre generationen lite mer hemlighetsfull med sina recept och exakt hur de gick tillväga för att kunna fortsätta att glänsa med sina unika bakverk på släktmiddagarna eller på fikan för vänner.

Gillar

Kommentarer

twodaughters
twodaughters,
Driver en blogg om föräldraskap tillhörande allt vad det innebär. Träningsintresserad och delar gärna med mig av diverse tankar. Kom in i värmen och följ vår vardag, så följer vi tillbaka, kram 😊
nouw.com/twodaughters