Äppelpaj

Saftig och väldigt mumsig Äppelpaj, perfekt att göra på höstens äpplen. Det är väldigt fördelaktigt att baka på den frukten som det är säsong för, både för smaken och plånboken. Den här pajen går att göra med andra frukter och bär, men jag gillar den bäst tillsammans med äpple. Det är också enkelt att ändra smaken lite genom att tillsätta lite kanel i smeten eller någon annan smaksättning som passar bra ihop med äpple.

Recept Äppelpaj

5 skalade, urkärnade och rivna äpplen

100 g smör

2.5 dl socker

2.5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 ägg

Dra på ugnen på 200 grader. Smörj en pajform med smör. Riv äpplen och lägg i formen.


Smält smöret och ta bort kastrullen från plattan, rör i alla andra ingredienser, avsluta med ägg. Häll smeten över äpplena.

Grädda i 30-40 minuter. Klart! Servera med en god vaniljsås.

Gillar

Kommentarer